På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Lakeuden Etappi alentaa tyhjennyshintaa
30.01.2015
"Jätekuljetusten logistiikan tehokas suunnittelu on tuonut säästöjä kuljetuskustannuksiin, jotka voimme viedä kuluttajahintoihin".

Jätehuollon hintoja ollaan laskemassa Etelä-Pohjanmaalla. Lakeuden Etappi esittää Lakeuden jä-telautakunnan hyväksyttäväksi 10 prosentin alennusta jätetaksan kuljetuskustannuksiin poltetta-van jätteen ja biojätteen astiatyhjennyksissä. Hinnanalennus tulisi voimaan toukokuun alusta. Jä-telautakunta päättää asiasta helmikuun kokouksessaan.
Hinnanmuutoksessa 240 litran poltettavan jätteen astian tyhjennyshinta alenisi 8,05 eurosta 7,63 euroon per tyhjennyskerta ja 660 litran astian 14,07 eurosta 13,51 euroon tyhjennyskerralta. Vas-taavasti 240 litran biojäteastian tyhjennys alenisi 9,98 eurosta 9,37 euroon per tyhjennyskerta. Alennus tulee koskemaan Etapin kaikkia asiakkaita koko toimialueella, sillä Etapin alueella on käytössä tasataksa eli asiakkaat maksavat jätehuollosta saman verran asuinpaikasta riippumatta.
”Jätekuljetusten logistiikan tehokas suunnittelu ja urakka-alueiden oikea mitoitus on tuonut selviä säästöjä kuljetuskustannuksiin, jotka voimme viedä kuluttajahintoihin. Yhtiö on voinut ohittaa indeksien korotukset kuluttajahinnoissa jo pitkän aikaa”, toteaa taustoista Lakeuden Etapin toimi-tusjohtaja Pekka Kontio.
Lakeuden Etappi hankkii kuljetuspalveluja tällä hetkellä 13 yksityiseltä yritykseltä. Logistiikka-hankintojen arvo on noin viisi miljoonaa euroa vuositasolla. 
Etappi on kehittänyt jätekuljetuksia suunnitelmallisesti, jonka tuloksena hinnankorotukset on saa-tu pidettyä maltillisina jo pitkään. Tälle vuodelle korotuksia ei tehty ollenkaan, vaan hinnat ovat samalla tasolla kuin vuonna 2014 ja nyt niitä pystytään jopa laskemaan.
”Hinnanalennuksella haluamme tuoda säästöjä kuntien-, yritysten ja kotitalouksien jätekustannuk-siin ja olla sitä kautta nostamassa alueemme ostovoimaa ja antamassa tukea toimialueemme pal-veluyrityksille”, summaa Kontio. 
Kontion mukaan nykyisen korkotason ja verotuskäytäntöjen säilyessä on mahdollista loppuvuo-desta tarkistaa myös jätteenkäsittelypalveluiden hinnoittelua.