På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
Yhteistyössä kuntalaisen ja ympäristön parhaaksi
 
 
Jätelaitosyhdistys (JLY) edustaa julkista jätehuoltoa ja kuntien 33 jätelaitosta. Yhdistyksen jäsenlaitokset toteuttavat yli 5,2 miljoonan asukkaan jätehuollon yhteistyössä yksityisten yritysten ja tuottajayhteisöjen kanssa. Jätelaitosyhdistys tukee jätelaitosten toimintaa ja yhteistyömahdollisuuksia sekä toimii aktiivisesti toimialan kehittämisessä ja turvaa julkisen jätehuollon toimintaedellytyksiä. Tavoitteena on turvallinen ja terveellinen elinympäristö, kuntalaisten parhaaksi.
 
Yhdistykseen voi kuulua varsinaisia jäseniä ja yhteistoimintajäseniä. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä kunta, kunnan liikelaitos, kuntayhtymä tai kuntaenemmistöinen yhtiö. Yhteistoimintajäseneksi voidaan hyväksyä oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka harjoittaa liiketoimintaa jätealalla tai joka toiminnallaan pyrkii viemään alan kehitystä eteenpäin, jätealalla toimivan valtion viranomainen tai alan opetusta antava korkeakoulu, yliopisto tai muu oppilaitos.
 
JLY yhdistää - kehittää - viestii - kouluttaa - vaikuttaa
 • Edunvalvonta ja yhteistyö
  JLY valvoo jätealan etua monella rintamalla – ja kertoo jäsenilleen tuoreimmat tiedot. JLY tarjoaa kokonaiskuvan Suomen jätehuollosta ja sen tulevaisuudesta sekä vaikuttaa aktiivisesti.
 • Tutkimus ja kehitys
  JLY edistää, tukee ja toteuttaa jätealan kehitystoimintaa sekä välittää uusinta tietoa tutkimuksesta. JLY kokoaa jäsenistönsä käyttöön monenlaisia tietoja.
 • Viestintä
  JLY:n jäsen on aina perillä viimeisimmistä käänteistä ja tulevista tuulista. Jäsentiedote on tuhti tietopaketti ja ajankohtaiset sähköpostitiedotteet kertovat lisää.
 • Koulutus, näyttelyt, tilaisuudet
  JLY:n tilaisuuksissa puidaan päivänpolttavat asiat ja luodaan verkostoja. Jätelaitospäivillä ja Yhdyskuntatekniikkanäyttelyssä ovat mukana kaikki jätealan tärkeät henkilöt ja yritykset.