På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Stig Lönnqvistille ympäristöneuvoksen arvonimi
13.12.2013
Tasavallan presidentti on 13.12.2013 myöntänyt Rosk’n Roll Oy Ab:n toimitusjohtaja, DI Stig Lönnqvistille ympäristöneuvoksen arvonimen. Lönnqvist on keskeisellä tavalla vaikuttanut pitkään vesiensuojelun ja jätehuollon kehittämiseen.
”Stig Lönnqvist on koko 40-vuotisen työuransa ajan merkittävästi vaikuttanut vesiensuojelun ja jätehuollon kehitykseen Suomessa ja Länsi-Uudellamaalla”, perustelee hallituksen puheenjohtaja Ulla Lindström-Dahl arvonimeä.

Vuosina 1975-1993 Lönnqvist työskenteli Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n toiminnanjohtajana. Lönnqvistillä oli keskeinen rooli yhdistystä perustettaessa. Yhdistys ja sen laboratoriotoiminta sai pian käynnistämisen jälkeen julkisen valvonnan alaisen tutkimuslaitoksen sekä lääkintöhallituksen hyväksymän talousvesilaboratorion statuksen. Yhdistys työllistää nykyään noin 30 vesi- ja ympäristöalan asiantuntijaa.

Stig Lönnqvist on ollut Länsi-Uudenmaan kuntien omistaman jäteyhtiö Rosk’n Rollin toimitusjohtaja koko yhtiön 20-vuotisen historian ajan. Yhtiö työllistää suoraan noin 30 henkilöä ja välillisesti paljon enemmän. Toiminnan painopiste oli alkuvuosina keskittää sekajätteiden käsittely pienistä kuntien kaatopaikoista kahteen yhtiön ylläpitämään kaatopaikkaan. Vuonna 2000 valmistui Munkkaan jätekeskukseen EU-tasoinen kaatopaikka, joka on pitkään ollut ainut kaatopaikka alueella. Kierrätystä, ongelmajätehuoltoa sekä jätehuollon tiedotusta ja valistusta on yhtiössä kehitetty voimakkaasti. Viime vuosina yhtiöstä on tullut monipuolinen palveluyhtiö, joka vastaa myös jätteiden kuljetuksista valtaosassa toimialuettaan. Yhtiö oli edelläkävijä sähkö- ja elektroniikkaromun keräyksessä ja käsittelyssä. Yhtiö oli vetäjänä kehittämässä puunjalostusteollisuuden kuitusavijätteen hyödyntämistä kaatopaikkojen sulkurakentamisessa. Kuitusavikonsepti sai EU:n Life-palkinnon vuonna 1997. Tällä hetkellä yhtiö valmistautuu kaatopaikkakäsittelyn oleelliseen vähenemiseen. Kaatopaikkausta korvataan yhä enemmän laitosmaisella käsittelyllä.  Yhtiö on mm. yhdessä HSY:n kanssa organisoinut sekajätteen energiahyödyntämisen, jonka seurauksena Vantaan Energian jätevoimala valmistuu vuonna 2014.
Vuonna 1994 Natur och Miljö palkitsi Stig Lönnqvistin ja silloisen ympäristöministeri Sirpa Pietikäisen luonnonsuojeludiplomilla. Perustelun mukaan hän on asiantuntemuksellaan ja yhteistyökyvyllään toiminut johtavana voimana käytännön ympäristönsuojelutyön kehittämisessä Länsi-Uudellamaalla. 
Vuonna 1995 Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry valitsi Stig Lönnqvistin vuoden vesiensuojelijaksi tunnustuksena Länsi-Uudenmaan vesistöjen hyväksi tehdystä työstä.

Arvonimeä Stig Lönnqvistille esittivät Raaseporin kaupunki, Lohjan kaupunki, Inkoon kunta ja Rosk’n Roll Oy Ab:n hallitus.