På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Lähes puolet roskiin kipattavasta ruuasta syömäkelpoista
10.01.2011
Suomalainen heittää ruokaa roskiin keskimäärin 23 kiloa vuodessa. Jopa 40 prosenttia ruuasta oli poisheittohetkellä syömäkelpoista, osoitti MTT:n laaja ruokahävikkiä punnitseva tutkimus.

Ruokahävikkiä syntyi keskimäärin eniten perheissä, joissa ruokaostoksista vastasi nainen, keskimäärin 26 kiloa henkilöä kohti vuodessa. Taloudet, joissa ruokaa ostivat molemmat tai pääasiassa mies, hukkaan päätyi keskimäärin 20 kiloa. Myös yksin asuvat naiset tuottivat enemmän ruokajätettä kuin miehet.

Aiheesta kirjoitti 9.1.2011 Bulevardi.fi
Lue lisää...