På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Itä-Uudenmaan Jätehuollolle ympäristö- ja laatusertifikaatit
30.07.2009
Sertifikaatit ovat osoitus toiminnan laadusta ja sitoutumisesta ympäristövaikutusten vähentämiseen. 

Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:ssä on otettu käyttöön standardien ISO 9001 ja ISO 14001 mukainen toimintajärjestelmä, joka sai hyväksynnän kesäkuussa. Järjestelmän tarkasti Bureau Veritas, joka myös myönsi sertifikaatit yhtiölle. 

”Toimintajärjestelmien rakentaminen ja sertifiointi ei ole kuntasektorilla vielä yhtä yleistä kuin yksityisellä puolella”, kertoo Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Nuutti.  ”Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:lle tämä on hyvä työkalu toiminnan jatkuvaan parantamiseen.”

Järjestelmän systemaattinen rakentaminen aloitettiin vuoden 2008 alussa. Työn aikana kartoitettiin jätehuollon tärkeimmät ympäristövaikutukset ja asiakkaiden vaatimukset. Tämän jälkeen asetettiin kehittämistavoitteet, täydennettiin toimintasuunnitelmat ja -ohjeet sekä sovittiin vastuut ja järjestettiin seuranta. Tärkeimmät tavoitteet ovat toiminnan kustannustehokkuus, asiakaspalvelun korkea laatu ja päästöjen vähentäminen erityisesti Domargårdin jätekeskuksessa. 

”Toimintajärjestelmä tehtiin lähellä käytäntöä, jolloin se lisää sekä laatua että tehokkuutta. Esimerkiksi asiakaspalautteiden kirjaaminen ja käsittely uudistettiin kokonaan ja asiakastyytyväisyyden säännöllinen seuraaminen otettiin käyttöön”, kertoo Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen. ”Työtä tehtiin yhteistyössä muiden jätelaitosten kanssa hyvien käytäntöjen hyödyntämiseksi. Henkilöstö sitoutui hyvin järjestelmän rakentamiseen.”

Toimintajärjestelmän tavoitteena on jatkuva parantaminen sekä ympäristön että laadun kannalta. Tätä edellyttää myös sertifikaattien säilyttäminen, sillä järjestelmä tarkastetaan ulkopuolisen arvioijan toimesta vuosittain. 

Lisätiedot: toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen puh. 0400 814 243

Lue lisää...