På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Perämeren Jätehuolto palkittiin vuoden yhteiskuntaviestintäteosta
24.02.2009
Yhteiskuntaviestinnän yhdistys YVY on palkinnut vuoden 2008 yhteiskuntaviestintätekona Perämeren Jätehuolto Oy:n Jätteet jäkälään -kampanjan. Sen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Perämeren Jätehuolto Oy:n tiedottaja Tiina Nousiainen.
Lisäksi kilpailussa jaettiin kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Kirkkopalvelut ry:n Yhteisvastuukeräys 2008 ”Haluan töihin” ja ”Puhuva roskis” -kampanja, jonka toteutti Helsingin kaupungin rakennusvirasto.


Perämeren Jätehuolto Oy:n toteuttamalla Jätteet Jäkälään -kampanjalla on pyritty vaikuttamaan Lapin luonnon puhtaana pysymiseen. Tuomaristo piti hanketta mittavana paikallisena hankkeena ja kiitti kampanjan selkeää kokonaissuunnitelmaa. Kampanjan tavoitteet, kohderyhmät, keinot ja kanavat oli selkeästi määritelty ja tavoitteiden toteutumista seurattu pitkäjänteisesti. Lisäksi kampanjan otetta eri medioiden käyttöön pidettiin kokonaisvaltaisena. Erityisansiona pidettiin myös sitä, että kampanjan on suunnitellut ja toteuttanut yksin Perämeren Jätehuollon tiedottaja Tiina Nousiainen.
Jätteet jäkälään on näkynyt hyvin paikallisena hankkeena Pohjois-Lapin alueella. Kampanja on ollut näkyvästi esillä paikallisesti, esimerkiksi messuilla, kierrätyspäivillä ja erilaisissa muissa tapahtumissa.
 
Pienellä budjetilla on saatu toteutettua toimiva konkreettinen kokonaisuus ja viestin vaikuttavuutta on pystytty seuraamaan pitkäjänteisesti. Kampanjalla on saatu aikaan tuloksia myös käytännössä. Sekajätteen määrä on kampanjan myötä pienentynyt ja hyötyjätteiden määrä kasvanut. Päättäjien ja alan toimijoiden yhteistyö on parantunut sekä ekopisteiden määrää on lisätty. Lisäksi kampanjaa varten suunnitellut internet-sivut ovat saaneet positiivista palautetta käytettävyydestään ja ajantasaisuudestaan, joten ne palvelevat hyvin sitä kohderyhmää, jolle ne on suunniteltu.
 
Perämeren Jätehuolto jatkaa edelleen valistustyötä ja kampanjoi puhtaan ympäristön puolesta.
Lue lisää...