På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Uudellemaalle suunnitteilla uusi kierrätysyhtiö
11.04.2017
Kuusakoski Oy, Rosk'n Roll Oy Ab ja Itä-Uudenmaan Jätehuoltoyhtiö Oy allekirjoittivat 3.3.2017 aiesopimuksen tarkoituksenaan perustaa uusi kierrätys- ja jätehuoltopalveluita tarjoava yhtiö. Yhtiö aloittaa toimintansa kesällä 2017.

Uusi yhtiö tuottaa kokonaisvaltaisia palveluja kaupan ja teollisuuden alalla syntyvien jätevirtojen kierrätystarpeisiin Uudenmaan alueella.  Uusi yritys huolehtii mm. yritysasiakkaidensa metalliromun vastaanotosta, sekä rakennusjätteiden ja erilaisten teollisuuden sivutuotteiden vastaanotosta ja käsittelystä. Yrityksille tarjotaan jätehuollon kokonaispalvelut kuten jätteen keräyksen, käsittelyn, neuvonnan, suunnittelun ja raportoinnin. Liiketoiminta aloitetaan metalliromun ja rakennusjätteen kierrätyksellä. Yhtiö aloittaa toiminnan olemassa olevissa toimipisteissä Karjaalla, Hyvinkäällä, Porvoossa ja Lohjalla.

Uusi hankintalaki ja valmisteilla olevan jätelain muutos rajoittavat kuntaomisteisten yhtiöiden palvelun tarjontaa yrityksille. Rosk’n Roll Oy Ab ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy voivat nyt perustettavan yhtiön kautta tarjota jatkossakin alueensa yrityksille kustannustehokkaita jätehuoltopalveluja. Uuden yhtiön kuntaomistajilleen mahdollisesti tuoma tulo käytetään kuntalaisten jätehuollon kehittämiseen.

"Kuusakoskella on kokemusta yhteisyrityksistä julkisen sektorin kanssa sekä Suomessa että Ruotsissa. Uskomme että uuden yhtiön avulla pystymme tarjoamaan sekä olemassa oleville että uusille asiakkaille kokonaisvaltaisia kierrätyspalveluita laadukkaasti", sanoo Kuusakoski Oy:n toimitusjohtaja Atte Kekkonen. 
   
Rosk'n Roll -jätehuoltopalvelun tuottavat Rosk'n Roll Oy Ab ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy. Yhtiöiden kuntaomistajat ovat päättäneet IUJ:n ja RR:n fuusiosta ja allekirjoittaneet asiaa koskevan yhdistymissopimuksen jo joulukuussa 2012. Fuusion valmistelu on aloitettu, ja yhtiöt toimivat jo nyt operatiivisten tehtävien osalta kuin yksi yhtiö. Juridisen fuusion arvioidaan toteutuvan vuonna 2017.
Lue lisää...