På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Jätehuolto maan edullisinta Pirkanmaalla
16.09.2016
Tampereella, Nokialla, Lempäälässä, Pirkkalassa ja Kangasalla kerrostalokiinteistöjen jätemaksut ovat maan edullisimmat.

Toiseksi edullisimpaan joukkoon pääsee Ylöjärvi.  Tiedot selviävät Suomen Kiinteistöliiton julkistamasta valtakunnallisesta Indeksitalo 2016 -asumiskustannusvertailusta. Jätehuollossa kaupunkien väliset hintaerot ovat suuret. Kun Tampereella ja ympäryskunnissa jätehuoltoon menee 10 senttiä asuinneliöltä kuukaudessa, maksavat esimerkiksi turkulaiset 21 senttiä neliöltä. Ylöjärvellä maksetaan 12 senttiä neliöltä. Kalleimmillaan jätehuoltoon menee vertailun mukaan jopa 32 senttiä neliöltä.

Edullisimmat hinnat löytyvät kuntien omistaman Pirkanmaan Jätehuollon alueelta. Kuntalaisten kukkarossa näkyy nyt 17 kunnan välinen yhteistyö ja onnistuneet jätteenkäsittelyn investoinnit. Pirkanmaalla jätekuljetuksiin on saatu keskitetyllä kilpailutuksella tehokas logistiikka ja sen tuoma kustannushyöty on siirtynyt suoraan asukkaille.
- Kilpailutamme kuljetukset, hoidamme reitityksen, asiakaspalvelun ja laskutuksen. Omia jäteautoja meillä ei ole, vaan jätteiden kuljetukset hoitavat yksityiset, tarjouskilpailun perusteella valitut yritykset, kertoo logistiikkapäällikkö Timo Varsala. Hyvä logistiikka vähentää myös kuljetuspäästöjä ja säästää ympäristöä, jatkaa Varsala.

Myös jätteenkäsittelyn investoinnit on toteutettu pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Vuoden vaihteessa kokonaisuuteen liittyi jätteiden energiahyödyntäminen, kun Tammervoiman hyötyvoimala valmistui. Energiahyödyntäminen pitää jätteiden käsittelykustannukset kohtuullisina.

- Vaikka hintamme ovat maan edullisimmat, olemme pysyneet tarjoamaan asukkaille myös hyvät lajittelupalvelut kuten maksuttomat Repe&Romu-kierrokset ja  metallin ja lasipakkausten keräyksen kiinteistöille, kertoo Timo Varsala.


Lisätietoja: 	Pirkanmaan Jätehuolto Oy
logistiikkapäällikkö Timo Varsala, puh. 050 338 2463
toimitusjohtaja Harri Kallio, puh. 040 842 2600


Lue lisää...