På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Asukkaat tyytyväisiä kunnan järjestämään jätteen kuljetukseen
23.04.2015
Kunnan järjestämä jätteenkuljetus on osoittautunut toimivaksi järjestelmäksi myös tuoreimman tutkimuksen perusteella. Jopa 95 prosenttia vastanneista asiakkaista Etelä-Pohjanmaalla vastasi olevansa erittäin tai melko tyytyväisiä kuljetuksiin.

Kunnan järjestämässä kuljetuksessa jätelaitos kilpailuttaa kuljetukset keskitetysti ja hoitaa jäteastian tyhjennyksen automaattisesti sovittuna ajankohtana. Kuntalaisten ei tarvitse itse erikseen tilata tyhjennystä.

Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Lakeuden Etappi Oy teetti asiakastutkimuksen yhdeksän kunnan alueella. Kohderyhmänä olivat omakotitaloasiakkaat. Tutkimuksessa kysyttiin mielipidettä myös kunnan järjestämästä asumislietteen kuljetuksesta.

Asumislietteiden osalta vastaajista 70 prosenttia on melko tai erittäin tyytyväisiä kunnan järjestämään kuljetukseen. Lietekuljetusurakoitsijaan, palveluun ja työn laatuun, ilmoitti olevansa erittäin tai melko tyytyväisiä 95 prosenttia vastaajista. Lakeuden Etappi käynnisti asumislietteen kunnan järjestämän kuljetuksen vaiheittain vuodesta 2011 alkaen. Asiakastutkimuksessa kysyttiin tyytyväisyyttä asumislietejärjestelmään ja -kuljetukseen, kun asiakkailla on siitä kokemuksia pidemmältä ajalta.

”Tulos on jopa erittäin positiivinen, koska järjestelmä on melko uusi. Valtakunnan tasolla asumislietteiden kunnan järjestämää kuljetusta vasta käynnistellään. Lakeuden Etappi on toiminut tässä pilottina,” toteaa toimitusjohtaja Pekka Kontio Lakeuden Etapista.

”Kunnat ja niiden jätelaitokset ovat järjestäneet vuosikymmenien ajan jätteen kuljetuksia. Käytäntö on osoittautunut valtakunnallisesti erittäin toimivaksi sekä ympäristöystävällisimmäksi ja kustannustehokkaimmaksi tavaksi”, lisää Jätelaitosyhdistyksen toimitusjohtaja Markku Salo.

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Pekka Kontio, Lakeuden Etappi Oy,
Toimitusjohtaja Markku Salo, Jätelaitosyhdistys ry, 040 561 0560, markku.salo@jly.fi

Jätelaitosyhdistys ry
JLY edustaa julkista jätehuoltoa - kuntien 35 jätelaitosta ja jätehuoltoyhtiötä. Yhdistyksen jäsenlaitokset toteuttavat yli 5 miljoonan asukkaan jätehuollon yhteistyössä yksityisten yritysten ja tuottajayhteisöjen kanssa.
www.jly.fi

Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi on yhdeksän kunnan omistama jäteyhtiö Etelä-Pohjanmaalla ja Jätelaitosyhdistyksen jäsen. Yhtiö vastaa lakisääteisen jätehuollon järjestämisestä kuntalaisille ja tarjoaa palveluja myös yrityksille. Toimialueella on noin 130 000 asukasta.
www.etappi.com


Asukkaat ovat erittäin tyytyväisiä lietekuljettajaan Etelä-Pohjanmaalla. Kuva: Lakeuden Etappi OY