På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Kierrätys tarvitsee ennemmin porkkanaa kuin keppiä
27.02.2015
Jätelaitosyhdistys (JLY) järjesti kiertotalousseminaarin Helsingin Musiikkitalolla 26.2.2015. Paneelikeskustelun puheenjohtaja kansanedustaja ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n hallituksen puheenjohtajana Oras Tynkkynen (Vihr.) kysyi, millaisia keppejä ja porkkanoita tarvitaan kierrätyksen tehostamiseksi. Panelistit vastasivat, että molempia tarvitaan, mutta kannustimet olisivat tehokkaampia. Keskustelijoina paneelissa olivat kansanedustajat Tapani Mäkinen (Kok.), Tytti Tuppurainen (SDP), Jari Lindström (ps.), Mirja Vehkaperä (Kesk.) ja Martti Korhonen (Vas.). Seminaarin teema oli ”Kaatopaikat katoavat – kunnalliset jätelaitokset suunnannäyttäjinä kierrätyksen ja hyödyntämisen lisäämisessä”.

Panelistit olivat yksimielisiä jätehuollon hyvän palvelutason tarpeellisuudesta. Jätehuollon tulee olla asukkaalle helppoa ja palvelut tulee olla kaikkialla saatavilla. Julkisen sektorin rooli on olla ohjaaja, tilaaja ja valvoja – toteutuksessa kumppanuus yksityisten yritysten kanssa on tarpeen ja toimii pitkälti hyvin tällä hetkellä.

Jätteen energiahyödyntämiselle mahdollisesti kaavailtu vero ei saanut panelisteilta kannatusta. ”Jätteen energiahyödyntämisen verotus johtaisi etenkin elinkeinoelämän jätteiden vientiin naapurimaihin, ei kierrätyksen lisääntymiseen”, totesi JLY:n toimitusjohtaja Markku Salo. Panelistien mielestä tarvitaan kannustimia, joilla luodaan kysyntää kierrätysmateriaaleille teollisuudessa. Kierrätys kehittyy tehokkaimmin, jos materiaalien kierrätettävyys huomioidaan jo tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. 

Lue myös tiedote 26.2.2015

Lisätietoa:
Tiedottaja Marko Laakkonen
050 370 0116
marko.laakkonen@jly.fi