På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Kahden alueellisen jäteyhtiön yhdistäminen toisi tehokkuutta ja tulevaisuuden turvaa
09.05.2012
Kuntien omistamat jäteyhtiöt Länsi- ja Itä-Uudellamaalla selvittävät yhteenliittymistä.
Länsi-Uudellamaalla toimivan Rosk’n Roll Oy Ab:n ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n hallitukset esittävät omistajakunnilleen fuusion mahdollisuutta.  

"Jätehuollon tulevaisuus on täynnä epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä ja yksikkökoon kasvattaminen olisi keino varmistaa kustannustehokkuutta. Lainsäädännön kiristyminen on nostanut jätemaksuja jo useita vuosia ja tulevaisuuden vaatimukset on ennakoitava. Palveluiden pitäminen edullisina ja lähellä asukkaita vaatii kuntayhtiöiltä valppautta ja laajaa yhteistyötä”, sanoo Itä-Uudenmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen. 

Jäteyhtiöiden tekemän selvityksen perusteella fuusio lisäisi toimintamahdollisuuksia, saisi aikaan säästöjä ja pienentäisi riskejä. Palveluiden kehittämismahdollisuudet parantuisivat ja jätteiden käsittelyä keskittämällä tehokkuus kasvaisi. Kiristyvän lainsäädännön vaatimien investointien riskit voitaisiin hallita paremmin suuremmassa yhtiössä. Myös henkilöstökuluissa säästettäisiin. 

Fuusion myötä Itä-Uudenmaan Jätehuolto saisi mahdollisuuden käyttää Rosk’n Rollin varaamaa jätteenpolttokiintiötä Vantaan Energian jätevoimalassa. Itä-Uudenmaan Jätehuollolla on oma kiintiönsä Kotkan jätevoimalassa, mutta se ei riitä, kun sekajätteen kaatopaikkakielto astuu voimaan. Samalla Itä-Uudenmaan jätteenkuljetusmatkat lyhenisivät. 

”Kyse olisi kahden hyvin hoidetun yhtiön yhdistymisestä hyvän sään aikaan. Rosk’n Roll ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto ovat toiminnaltaan ja asukasrakenteeltaan hyvin samanlaisia yhtiöitä. Haluamme turvata asiakkaillemme hyvät jätepalvelut edullisilla hinnoilla jatkossakin", kertoo Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Stig Lönnqvist.

Omistajakunnat tutustuvat tehtyyn selvitykseen ja neuvottelevat asiasta. Neuvottelujen perusteella yhtiöiden hallitukset päättävät elokuussa, esitetäänkö fuusiota toteutettavaksi.
Jos asia etenee, niin lokakuussa järjestetään ylimääräiset yhtiökokoukset, joissa omistajakunnat päättävät asiasta. Uusi yhtiö voisi aloittaa toimintansa aikaisintaan vuoden 2013 puolivälissä.