På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
 
 Uutiset
28.02.2017 tiedotteet
Hallitus tekemässä uudet ”carunat”? Kuntalaiset ja pienyrittäjät unohtumassa uudesta jätelaista
28.02.2017 ajankohtaista
Jätevoimalan kuonasta pihalaattoja ja betonielementtejä
24.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaalla hyödynnetään yli 98 prosenttia jätteistä
23.02.2017 ajankohtaista
Pirkanmaan Jätehuollolle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
09.02.2017 ajankohtaista
Jätemaksut pysyneet asukkaan kannalta suotuisina
Katso kaikki...
 
 Jätelaitoksilta
28.08.2017: Lakeuden Etappi Oy
Lakeuden Etappi ja Lankava Oy kierrätysyhteistyöhön
17.05.2017: Lakeuden Etappi Oy
Huonekalujen ja öljyn maksuton kierrätystempaus jäteasemilla
Katso kaikki...
 

Muut JLY:n sivustot
» Kierrätys.info
» Jäteinfo
» Vaarallinenjäte.fi
» Ekotehokkuusneuvonta
 
Tutkimuksen mukaan jätehuollon toimivuus on asukkaille tärkeintä
15.03.2012
Asukkaat ovat entistä tyytyväisempiä jätehuoltopalveluihin kokonaisuutena. Rouskis ja kuljetusyrittäjät hoitavat työnsä hyvin. Tämä selvisi Rouskiksen teettämässä tutkimuksessa, jossa kartoitettiin asukkaiden jätehuollolle asettamia vaatimuksia ja asiakastyytyväisyyttä. 

Rouskis pitää tutkimustuloksia tärkeinä. Suurin osa (75,9 %) vastaajista pitää jätehuoltoa kunnan peruspalveluna, joka pitää suunnitella ja järjestää kokonaisuutena. Yli 90 %:lle vastaajista ei ole merkitystä, kuljetetaanko jätteet sopimusperusteisesti vai kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Tärkeintä asukkaille on, että jäteastia tyhjennetään sovitulla tavalla.

Saadut tutkimustulokset osoittavat, että työtä kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen puolesta kannattaa jatkaa. Sopimusperusteisen kuljetuksen etuna on nähty lähinnä asukkaan vapaus valita kuljetusyrittäjä itse.  Tutkimuksen mukaan tällä on kuitenkin vain harvoille merkitystä. Uuden jätelain myötä Salossa, Paimiossa ja Sauvossa jätteenkuljetusjärjestelmä tulee käsiteltäväksi uudelleen. Päätös on tehtävä 1.5.2013 mennessä. 

Tutkimus paljasti myös, että hyvin moni vastaajista ei tiedä, kuuluvatko he sopimusperusteiseen vai kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen. Jätteenkuljetuksen kilpailutukseen ja tyhjentäjän valitsemiseen liittyvät asiat jäivät häntäpäähän merkityksellisten asioiden listalla. Asukkaille tärkeintä on, että jätehuoltopalvelut toimivat.

Rouskiksen tarjoamiin palveluihin ollaan tyytyväisiä. Edelleen toivotaan lisäpanostusta alueellisten hyötyjätepisteiden ylläpitoon ja keräyspisteiden määrään. Verrattuna edelliseen tutkimusajankohtaan tässäkin Rouskis on kuitenkin onnistunut vastaajien mielestä parantamaan toimintaansa.

Innolink Research Oy toteutti tutkimuksen puhelinhaastatteluin marraskuussa 2011. Tutkimus perustuu 300 vastaukseen. Vastaajat poimittiin kaikista osakaskunnista niin, että kaikki alueet tulivat tasapuolisesti edustetuiksi. Tuloksia verrattiin vuonna 2009 toteutettuun vastaavaan tutkimukseen.
Lue lisää...