På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  

Lähde: HSY
Koostumustietopankki
 
Koostumustietopankin tarkoituksena on koota yhteen ja jalostaa eri jätelajien laatu- ja koostumustutkimusten tulokset. Tietojen tallentaminen perustuu valtakunnalliseen suositukseen koostumustutkimusten toteuttamisesta (Opas sekajätteen koostumustutkimuksiin). Tietopankin ylläpitämisessä on pyrkimyksenä laadukas ja avoin tiedon kokoaminen ja jalostaminen.
 
Tietopankki rakentuu kahdesta osasta: tutkimuskohtaisista tietokorteista ja valtakunnallisista tunnusluvuista. Tietokortissa esitetään yksittäisestä tutkimuksesta tietopankkiin tallennettu data. Järjestelmä jalostaa yksittäisistä tuloksista valtakunnalliset tiedot eri jätelajien koostumuksista.
 
Tietopankin keskeisin sisältö on kotitalouksien sekajätteen koostumustietojen kokoaminen. Tietopankkia on tarkoitus laajentaa kattamaan myös muita jätteentuottajia, jätelajeja ja ominaisuustietoja. Tällä hetkellä koostumustietopankkiin on tallennettu:
 
• Kotitalouksien sekajätteen koostumus
• Palvelutoimialojen sekajätteen koostumus
• Biojätteen koostumus
• Muu koostumustutkimus
 
Uusimmat koostumustutkimukset
Aihe Tilaaja Tavoitteet Ajankohta Yhteyshenkilö
Rakennus- ja purkujäte Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy
  • Tuottaa tietoa rakennus- ja purkujätteen koostumuksesta
  • Kehittää menettelyä rakennus- ja purkujätteen lajitteluun
2017 Mika Horttanainen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto