På svenska     In English     Sanasto     Yhteystiedot     Palaute  
  Etusivu     Yhdistys     Jätehuolto     Energiahyödyntäminen     Lainsäädäntö     Tutkimus     Tapahtumat     Jäsensivut  
Kuljetukset
 
Nykyvaatimukset täyttävä yhdyskuntajätehuolto edellyttää tehokasta logistiikkaa - jätevirtojen hallintaa keräyksestä ja kuljetuksesta käsittelyyn ja hyödyntämiseen. Kunnan jätehuoltoviranomainen päättää, hoidetaanko jätteiden kuljetus kunnassa kunnan jätelaitoksen kilpailuttamana vai kiinteistönhaltijan järjestämänä.
 
Tarkista kuntasi kuljetusjärjestelmä: 
 

 
Kunnan kilpailuttama jätteenkuljetus on edullista kuntalaisille ja palvelut ovat kattavia. Kuljetushinnat ovat 20 – 40 prosenttia edullisemmat kuin kiinteistönhaltijan järjestämässä kuljetuksessa. Jätteenkeräys on tehokkaampaa ja raskasta liikennettä on vähemmän. Jätteenkuljetuksen päästöt vähenevät 15 – 30 prosenttia.
 
   Kunnan kilpailutus takaa uusille yrityksille aloittamismahdollisuuden, tehostaa kuljetusyritysten toimintaa ja mahdollistaa innovaatioiden käyttöönottoa. Pienet paikalliset yritykset pärjäävät keskitetyssä kilpailutuksessa.
 
Kilpailutetun kuljetuksen myötä jätehuollon ja jätehuoltomääräysten valvonta on kattavaa ja tehokasta. Kunnan järjestämässä kuljetuksessa jätehuoltoon liittyminen varmistuu ja jäte päätyy lailliseen paikkaan.
 
Paikoin on käytössä vielä ns. kiinteistönhaltijan järjestämä jätteenkuljetus. Tällöin kiinteistö sopii kuljetusyrityksen kanssa jätteen toimittamisesta kunnan järjestämään käsittelyyn. Järjestelmä on jäämässä pois käytöstä, koska se ei mahdollista eurooppalaisen mallin mukaista, vaatimukset täyttävää ja pitkäjänteiseen toimintaan perustuvaa jätehuoltojärjestelmää.